Vergi ödeme sorumluluğunu yerine getirerek Şişli Belediyesi bütçesini oluşturan komşularımız, Şişli Belediye bütçesinde zorunlu giderler çıkarıldıktan sonra kalan yatırım ve faaliyet bütçesinin belirli bir oranının nereye, ne kadar harcanabileceğini belirliyor ve denetliyor.
Halkın egemenliği, yani demokrasinin iyi işlemesi için halkın düşüncelerini açıklaması, sözünü söylemesi kararlara katılması çok önemli. Kararımızı bildirmek için üç veya dört yılda bir seçimlere katılıyor, belli bir süre yönetim görevini yürütecek temsilcilerimizi seçiyoruz. Peki, seçimlerin dışında sözümüzü söylemenin ve kamusal hayata katılmanın başka bir yolu yok mu?
Şişli’de var! Şişli’de buna Benim BÜTÇEM diyoruz. Benim BÜTÇEM ile katılımcı bütçeyi Türkiye’de ilk kez mahalle temellinde, aktif vatandaşı odağımıza alarak Şişli Belediyesi ile Şişli Kent Konseyi’nin öncülüğünde 2021’dan başlayarak en geniş boyutuyla hayata geçirmeye başladık. Yani “Benim BÜTÇEM, Benim Kararım” dedik.
Artık Şişli’de düşüncemizi açıklıyor, sözümüzü söylüyor, müzakere ediyor, kararlara katılıyor, bütçenin nereye harcandığını biliyor, sorumluluk ve yetki alıyor, katılımcı bütçenin uygulamasını izliyor, sonuçları denetliyor, en doğal kent hakkımızı kullanıyoruz.