Paşa, Feriköy ve Yayla Mahalleleri 2023 yılı katılımcı bütçesini konuştu
Şişli 2023 yılı katılımcı bütçesini konuşmaya devam ediyor. En son yapılan Benim Bütçem toplantısında Paşa, Feriköy ve Yayla Mahalleleri bir araya geldi; hem katılımcı bütçelerini tartıştı hem de sorunlarını, taleplerini ve önerilerini paylaştı.
“Gelin Şişli’yi beraber yönetelim”
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Ben Şişli hayranı biriyim, görev yaptığım bu sürede kendim için, çocuklarım için, torunum için ne istiyorsam komşularım için, onların evlatları, çocukları ve torunları için aynısını istiyorum. Bu nedenle katılımcı bütçe önemli” dedi.
“Ortak yaşamı beraber şekillendirmeliyiz”
Şişli Belediye Başkanı Keskin, “Burada yaşayan, buradan geçen tüm komşularımıza sesleniyorum: Ortak yaşamı beraber şekillendirmeliyiz. Beraber ve bir arada durursak son derece önemli işlere imza atarız” diyerek tüm Şişlilileri katılımcı bütçe çalışmasında gönüllü olmaya çağırdı.
“Gelin demokrasiyi yerelden güçlendirelim”
Benim Bütçem mahalle toplantısında Şişlililere seslenen Şişli Belediye Başkanı Keskin, “Sizin vergilerinizden oluşan belediye bütçesini nereye ve nasıl harcayacağımıza gelin hep birlikte karar verelim” dedi.
“Her ne olursa olsun mahallelerden gelen talepleri gerçekleştireceğiz”
Şişli Belediyesi’nin 2023 faaliyet bütçesinin belirli bir oranının nereye, ne kadar harcanacağının mahallelerde müzakere edildiği Benim Bütçem mahalle toplantıları başladı.
Fotoğraflarla Dünden Bugüne Benim Bütçem - 2022
Katılımcı Bütçe çalışmalarımızın ikinci yılında Benim Bütçem'in öyküsünü fotoğraflarla izleyebilirsiniz.
ŞBK’nın Genel Eğilimi "Seçim" Oldu
Şişli Bütçe Konseyi’nin (ŞBK) “Aylık Planlama Toplantısı”, 29 Haziran 2022 tarihinde Şişli Belediyesi Başkanlık Binası Meclis Salonu’nda düzenlendi.
Katılımcı Bütçe Gönüllü Başvuruları Devam Ediyor
Katılımcı Bütçe-Benim BÜTÇEM 2023’e hazırlanıyor. Tüm Şişlililer çalışmalara katılabilmek için gönüllü olabiliyor.
Benim BÜTÇEM Gönüllülerini Arıyor
Katılımcı demokrasinin en somut adımlarından biri olan ve Şişli’de geçen yıldan beri uygulanan Katılımcı Bütçe-Benim BÜTÇEM’in 2023 çalışmaları başladı.
Pazar yerlerine ücretsiz ring seferleri başladı
Şişli Katılımcı Bütçe-Benim BÜTÇEM kapsamında mahallelerden gelen talepler üzerine semt pazarlarına ücretsiz ring seferleri başladı.
Şişli Bütçe Konseyi, Katılımcı Bütçe'nin İlk Üç Aylık Faaliyetlerini Değerlendirdi
Her ay toplanan Şişli Bütçe Konseyi (ŞBK), Şişli Belediyesi Başkanlık Binası Meclis Salonu’ndaki son toplantısını 18 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşirdi.
Katılımcı Bütçenin İlk Üç Aylık Faaliyet Raporu Açıklandı
2022 Katılımcı Bütçesi’nin ilk üç aylık raporu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklandı.
Katılımcı Bütçe ile Kültür Turlarımız Başladı
Mahalleli istedi, Şişli Kent Konseyi karar verdi: İstanbul içinde üç ayrı yerde ücretsiz olarak düzenlenecek kültür turlarımız başlıyor.
Katılımcı Bütçe ile Ring Seferleri Başladı
Mahallelerden gelen talep doğrultusunda Fulya-19 Mayıs ile Mecidiyeköy-Gülbahar mahallelerinde ring seferlerini hayata geçirdik.
Şişli Katılımcı Bütçe Çalışması Türkiye ve Dünyaya Tanıtıldı
Hafta sonu Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Katılımcı Bütçe Konferansı'nda Şişli ile birlikte diğer belediye deneyimleri paylaşıldı.
Katılımcı Bütçe Çalışma Yönergesi Belediye Meclisi'ne Sunuldu
Katılımcı bütçe çalışmasının taslak yönergesi paydaş toplantıları ve mahalle buluşmalarının ardından ortak fikirle hazırlandı.
Belediye Bütçesinin Yüzde 14'ünü Vatandaşlar Belirledi
Şişli Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesinin, 113 milyon 324 bin 950 TL karşılık gelen yüzde 14,17’lik kısmı, Şişlililer tarafından belirlendi.
Mahalle Bütçe Komitesi Seçimleri Tamamlandı
Mahalle Bütçe Komitesi Seçimleri Tamamlandı. Sonuçları Mahalleler menüsünde inceleyebilirsiniz.
Şişli Bütçe Konseyi Üyeleri Belli Oldu
Mahalle Bütçe Komitesi seçimleri sonrası her mahalleden en çok oy alan erkek ve kadın üyeler belli oldu.
Nasıl Oy Vereceğiz?
Mahallelerden komitelere aday olan komşularımızı oylarımızla destekleyecek, Mahalle Bütçe Komitelerimizi belirleyeceğiz.
Benim Bütçem'e Davetlisiniz
Katılımcı bütçe sürecinde bir adım daha atıyor ve Şişli’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını davet ettiğimiz yuvarlak masa toplantıları düzenliyoruz.
Yuvarlak Masa Oturumları Başladı
Şişli’de faaliyet gösteren tüm demokratik kitle örgütleri, dernekler, platformlar ve inisiyatiflere yuvarlak masa toplantıları düzenledik.
Fikirlerinizi Önemsiyoruz
Anketler Benim Bütçem sitemizden de yapılabiliyor. Amacımız katılımı en yüksek seviyeye çıkarmak ve ortak akıl arayışımızı genişletmek.