Mahallelerden komitelere aday olan komşularımızı oylarımızla destekleyecek, Mahalle Bütçe Komitelerimizi belirleyeceğiz.
MAHALLE BÜTÇE KOMİTELERİMİZİ BELİRLİYORUZ
Şişli’nin 25 mahallesinde Katılımcı Bütçe-Benim BÜTÇEM toplantılarında bir araya geldik. Konuştuk, tartıştık, fikrimizi söyledik. Bu kez Benim BÜTÇEM’in en önemli aşamalarından birindeyiz: Mahallelerden komitelere aday olan komşularımızı oylarımızla destekleyecek, Mahalle Bütçe Komitelerimizi belirleyeceğiz.
MAHALLE BÜTÇE KOMİTELERİ NEDİR?
Benim BÜTÇEM’in en temel dayanağı Mahalle Bütçe Komitesi olacak. Mahalle Bütçe Komitelerinde oylarınızla belirlenecek sözcüler, mahallede yaşayan komşularımızın ihtiyaç, talep ve önerilerini doğrudan toplayacak, müzakere edip Şişli Bütçe Konseyi’ne sunacak.
MAHALLE BÜTÇE KOMİTELERİ KİMLERDEN OLUŞACAK?
Mahalle Bütçe Komiteleri oluşurken, Şişli’de farklı kesimlerin katıldığı müzakere süreciyle belirlenen aşağıdaki kurallar uygulanacak:
- Her mahallede oluşturulacak Mahalle Bütçe Komitesi’nin üçte biri muhtarlar ile mahallenin atanmış ve seçilmiş isimleri yer alacak. Muhtarlar ve azaların yanı sıra mahalledeki aile hekimi, okul müdürleri, okul aile birliği, inanç grupları (cami, cemevi, kilise), mahallede varsa sivil toplum kuruluşları, spor kulübü ve yöre dernekleri kendi aralarından birer temsilciyi Mahalle Bütçe Komiteleri’ne gönderebilecek. Mahalledeki temsiliyete göre komitenin üçte birlik kısmında sözcü sayısı, 5 ile 10 arasında değişebilecek.
- Her mahallede oluşturulacak Mahalle Bütçe Komitesinin üçte ikilik kısmı ise sizin oyunuzla komşularımızdan oluşacak. Komite oluşumunda mahallelerimizde herkesin sesini duyurabilmesi ve fikrini söyleyebilmesi için ev kadınları, engelliler, LGBTİ+’lar, göçmenler, 7 yaşından 18 yaşına kadar çocuklar, 35 yaşına kadar gençler, emekliler, esnaf ve Şişli’de çalışmaya gelenlerin içinde yer alacağı kota uygulanacak. Ayrıca nüfusu 5 bini aşan mahallelerde, komitelerin her 5 binde fazladan 1 üye hakkı olacak. Komitesinin üçte ikilik kısmında sözcü sayısı, 18’e kadar çıkabilecek.
- Bu seçimlerde her Mahalle Bütçe Komitesinde en çok oyu alan bir kadın ve bir erkek, Şişli Bütçe Konseyi’nde kendi mahallesinin sözcüsü olacak.
NASIL OY VERECEKSİNİZ?
- Haziran sonundan itibaren Şişli’de yaşayan, Şişli’ye çalışmaya veya okumaya gelen, 7 yaşından itibaren tüm komşularımız, dağıtılan formlar veya www.benimbutcem.com sitesi üzerinden Mahalle Bütçe Komitelerine aday oldu.
- Mahallelerin aday listelerini yukarıda bulabilirsiniz.
- Katılmak için oturum açıp kayıt olmalısınız.
- Benim BÜTÇEM kuralları gereği sadece yaşadığınız mahalledeki Mahalle Bütçe Komitesi adaylarına oy verebilirsiniz.
- Adayınızı belirlerken, Mahalle Bütçe Komitelerinin yapısını oluşturan kurallarda yer alan kotaya göre de tercihinizi yapabilirsiniz. Listede adayların isimlerinin yanında kotaları belirten meslek bilgilerini bulabilirsiniz.
- Listedeki seçtiğiniz adayın isminin yazdığı kutucuğa tıklayın.
- Mükerrer oylar sayılmayacaktır. Lütfen burada dijital oy kullandıysanız, muhtarlıkta oy kullanmayınız. Muhtarlıkta oy kullandıysanız, sonrasında dijital olarak kullanacağınız oy da geçerli olmayacaktır.
NE ZAMANA KADAR OY VEREBİLİRSİNİZ?
Aşağıdaki 16 mahallede adaylık başvuruları, 27 Temmuz 2021 tarihinde son buldu.
Bu 16 mahallede, 5 Ağustos 2021 günü akşam mesai bitimine kadar, adaylarınıza oy verebilirsiniz.
- Mahmut Şevket Paşa Mahallesi
- Fulya Mahallesi
- Bozkurt Mahallesi
- Kaptanpaşa Mahallesi
- Feriköy Mahallesi
- 19 Mayıs Mahallesi
- Merkez Mahallesi
- Duatepe Mahallesi
- Kuştepe Mahallesi
- Gülbahar Mahallesi
- Halide Edip Mahallesi
- Mecidiyeköy Mahallesi
- Cumhuriyet Mahallesi
- Teşvikiye Mahallesi
- Ergenekon Mahallesi
- İnönü Mahallesi
Aşağıdaki 9 mahallede adaylık başvuruları, 6 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek.
Bu 9 mahallede, 12 Ağustos 2021 günü gece saat 24.00’e kadar, adaylarınıza oy verebilirsiniz.
- Paşa Mahallesi
- Harbiye Mahallesi
- Halaskargazi Mahallesi
- Eskişehir Mahallesi
- İzzetpaşa Mahallesi
- Esentepe Mahallesi
- Meşrutiyet Mahallesi
- Halil Rıfat Paşa Mahallesi
- Yayla Mahallesi