Katılımcı Bütçe Benim BÜTÇEM, Üçüncü Dönemin İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Katılımcı Bütçe Benim BÜTÇEM’in, üçüncü döneminin ikinci toplantısı, 25 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da, Şişli Belediyesi 1. Kat Meclis Salonunda gerçekleşti.

Şişli Belediyesi 2024 Katılımcı Bütçesi İhtiyaç Öncelikleri ve Tahmini Bütçe raporunun Ekim ayı belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından MBK ve ŞBK sözcülerinin katıldığı toplantıda; Benim Bütçem’in genel işleyişine dair sunum yapıldı. 16 Ağustos 2023’te gerçekleşen, üçüncü dönemin ilk toplantısında alınan karar sonucunda Eylül ayında Muhtarlıklarda gerçekleşen tanışma turu toplantının diğer gündem konularından biriydi.

İki saati aşkın süren toplantıda; MBK sözcüleri mahallelerine dair öne çıkan ihtiyaçları ve talepleri dile getirme fırsatı buldular. Ayrıca MBK sözcülerinin mahalleliye proje formunu tanıtması ve projeler oluşturulması için çalışmalarda ön ayak olması gündeme getirildi. Öte yandan MBK sözcüleri, bundan sonraki toplantılarda İcracı Müdürlüklerin de toplantılarda yer almalarını istediklerini söylediler. Katılımcı Bütçenin faaliyetlerinin ve gerçekleştirilen MBK toplantılarının daha çok etkileşime girmesi ve daha kolay takip edilebilmesi için SMS aracılığıyla duyuruların iletilmesi önerildi.

Dosyalar

MBK Toplantısı Tutanağı 2023 - 2
Mahalle Bütçe Komiteleri 2023 yılı ikinci toplantı tutanağı (25.10.2023)
Künye: Katılımcı Bütçe Koordinasyon Birimi / Ekim 2023, İstanbul, Türkçe, Şişli Belediyesi