Şişli Belediyesi web sitesi Şişli Kent Konseyi web sitesi
Benim Bütçem - Ana sayfa
Üye ol


Halide Edip Adıvar’da ilk 9 ayda katılımcı bütçeden 1,5 milyona yakın hizmet

Halide Edip Adıvar’da ilk 9 ayda katılımcı bütçeden 1,5 milyona yakın hizmet
Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde mahallede parklar yenilendi, yeşil alanlar artırıldı, açık havada mahallelinin sosyalleşme imkânları genişletildi. Elbette evcil hayvanlar ve sokak hayvanları da unutulmadı…
2022 katılımcı bütçesi 1 milyon 890 bin TL olan Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde, yüz yüze yapılan toplantılar ile www.benimbutcem.com adresi üzerinden toplanan mahalle önceliklerinin yerine getirilmesi için Şişli Belediyesi birimleri Ocak ayından beri çalışıyor. Yapılan çalışmalarda yılın ilk 9 ayında katılımcı bütçeden Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde 1 milyon 468 bin 100 TL tutarında hizmet sunuldu.

Mahallede yeşil alanların rehabilitasyonu ve çoğaltılması istenmişti. Bu kapsamda 1 milyon 300 bin TL bütçeyle aşağıdaki çalışmalar yapıldı:

  • Halide Edip Adıvar Parkı’nda 180 metrekare çocuk oyun alanı yapıldı. Spor sahası ikiye bölündü ve basketbol ile mini futbol sahası olarak revize edildi. 200 metrekare yeşil alan sağladı. Zemin değiştirildi, oturma alanları yeniledi.
  • Halide Edip Adıvar Caddesi üzerine 30 metrekare yeşil alan ve ahşap oturaklı dinlenme alanı oluşturuldu.
  • Halide Edip Adıvar Parkı 1. kısımda oyun grubu, kauçuk zemin dâhil tüm zeminler, spor aletleri ve futbol sahası yenilendi. Evcil hayvan alanı oluşturuldu.
  • Temel Yılmaz Parkında oyun grubu ve kauçuk zemin yenilenerek çocuk oyun alanı düzenlendi.

Kaldırımların bebek puseti ve engellilere uygun hale getirilmesi önerilmişti. Kaldırım iniş çıkışlarıyla ilgili çalışmaların Şişli Belediyesi özkaynaklarıyla iş programına göre yapıldığı aktarıldı.

Mahallede evcil hayvanlar için bir hayvan parkı istenmiş, sokak hayvanlarının beslenmesi ve kısırlaştırılması talep edilmişti. Halide Edip Adıvar Parkı’nda evcil hayvan alanı oluşturuldu, Mama destekleri yapıldı. Her iki çalışmanın toplam bütçesi 111 bin 850 TL oldu.

Kaldırım işgallerine son verilmesi yönündeki öneriye ise bu konuda çalışmaların rutin olarak yapıldığı yanıtı verildi.

Ada bazında kentsel dönüşüm yapılarak, mülkiyet ve otopark problemlerinin çözülmesi de öneriler arasındaydı. Şişli'nin imar planlarının yenilendiği, planlar onaylandıktan sonra çalışmaların başlayabileceği belirtildi.

Mahalle sakinleri Yapılacak cami, otopark ve park projeleri hakkında kendilerine bilgi verilmesini istemişti. Toplantılarda bilgilendirme yapıldığı vurgulandı.

Mahalledeki çok yaşlı ağaçların bakım ve budama işlerinin yapılması da taleplerden biriydi. Bakım ve budamalar 50 bin TL bütçeyle gerçekleştirildi.

Mahalle sakinleri Kestanelik Sokak’ta kurulan semt pazarının başka bir yere taşınmasını istemişti. Buna verilen yanıtta pazar yerlerine İlçe Sağlık, İlçe Emniyet, İlçe Tarım ve Hayvancılık, UKOME, İtfaiye, Tüketici Derneği, Ziraat Odası, İmar Müdürlüğü ve İlçe Belediye Başkan Yardımcısından oluşan komisyon karar verdiği vurgulanarak, bu konuda çalışmalar devam ettiği aktarıldı.

Afet toplanma alanlarının belirlenmesi de 2022 talepleri arasındaydı. Halide Edip Adıvar Parkı, Şişli Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesi, Darülaceze Caddesi Parkı, Halide Edip Adıvar İlkokulu Bahçesi ile Cevahir Otel önüne 6 bin 250 TL bütçeyle tabelalar yerleştirildi.

Görev ve yetki dağılımları nedeniyle trafik ve otopark sorununun çözümü için otopark ve trafik yön levhaları konması talebine UKOME; bakımsız ve tehlike arz eden sokak aydınlatma direklerinin bakımlarının yapılması talebine BEDAŞ; belirli saatlerde İETT ring servislerinin konması talebineyse İETT yanıt verebileceği aktarıldı.

Mahalle sakinleri ihtiyaç sahiplerine sosyoekonomik destekler verilmesini önermişti. Bu konuda belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün paylaştığı şu bilgiler aktarıldı: “Yılın ilk 9 ayında nakdi destek kapsamında 21 hane faydalanmış olup 113.250,00 TL sosyo-ekonomik destek sağlanmıştır. Ayrıca 1436 hane ise ayni destek hizmetimizden yararlanmış olup 7.705.300,00 TL destek sağlanmıştır. Aşevi/Sosyal Mutfak hizmet birimimizden yılın ilk dokuz ayında 486.280 öğün sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.”

Mahalleli Çevre Pazarı ve Gül sokakların açılmasını istemişti. Ancak, maliyetten dolayı bu öneri planlamaya alınamadı. Sokaklarının asfalt, yamalarının yapılması ve belirlenecek yerlere hız kesici kasislerin konulması önerisi de yeni yasal düzenlemeler çerçevesinde kasis yapımına izin verilmediği için hayata geçirilemedi.

 

 

 


Proje ikonu
Proje önerilerinizi bekliyoruz.

Proje geliştirme desteği için tıklayın.
Mahalleniz veya Şişli ilçesi genelinde Katılımcı Bütçe kapsamında projelerinizi bekliyoruz.

Projenizi gönderin
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri


Bültenimize kayıt olun.