Şişli’de yaşayan herkesin sözünü ve kararını Şişli Belediyesi yönetimine yansıtmayı amaçlayan ve belediye bütçesinin Şişli için nasıl daha iyi kullanılacağını en geniş katılımla müzakere etmeyi sağlayan Katılımcı bütçe Benim BÜTÇEM çalışmaları devam ediyor. Feriköy Mahallesi’nde yüz yüze yapılan toplantılar ile www.benimbutcem.com adresi üzerinden toplanan mahalle önceliklerinin bütçelendirilmesi sonucunda mahallenin 2022 katılımcı bütçe önerisi, 2 milyon 730 bin TL olarak belirlenmişti. 2022 yılının ilk 9 ayı yapılan çalışmalar raporlandı, Feriköy Mahallesi’nin ilk 9 aylık katılımcı bütçe gerçekleşme tutarı 825 bin TL oldu.
Mahalleli, Kuyulubağ Parkı'nda çocukların motor gelişimini destekleyecek oyun aletleri konulmasını önermişti. Bu doğrultuda Kuyulubağ Parkı çocuk oyun grubu 50 bin TL bütçeyle yenilendi.
Kaldırım işgallerinin sonlandırılması talebi üzerine 775 bin TL bütçeyle Kocabaş Sokak’a 600 ton asfalt serildi.
Yeni muhtarlık binasının alt katında gençlere yönelik ders çalışma ve okuma alanı yaratılması istenmişti. Muhtarlık binası yenilendi ancak binada böyle bir alan bulunmaması üzerine öneri planlamaya alındı. Bu arada gezici kütüphane için hazırlıkların yapıldığı bilgisi paylaşıldı.
2022 yılı önerileri arasında mahalleye bir spor tesisi yapılması da bulunuyordu. Mahalle sakinlerinin Seymen ve Koranti sokaklardaki spor tesislerinden yararlanabileceği belirtildi.
Kuyulubağ ve Çobanoğlu sokaklarını bağlayan bölgeye kaldırım yapılması önerilmişti. Söz konusu alanın imar planında “özel alan” parseli içerisinde yer aldığı ve özel mülkiyette olduğu için burada yasal olarak bir çalışma yapılamadığı kaydedildi. Ancak Şişli'nin imar planlarının hazırlandığı, bu planlara göre önerinin yeniden değerlendirileceği vurgulandı.
“Son Durak” bölgesindeki kuş besleme alanının temizlenmesi ve düzenlenmesi istenmişti. Alanın rutin olarak Şişli Belediyesi özkaynaklarıyla temizlendiği, ihtiyaç doğrultusunda ayrıca bir düzenleme yapılacağı belirtildi.
Mahalleye özel bir zabıta memuru atanması ve zabıta memuru istihdamının arttırılması öneriler arasında bulunuyordu. Her mahallede görev yapan zabıta olduğundan ve bu hizmet Şişli Belediyesi özkaynağıyla yerine getirildiğinden katılımcı bütçeye tutar yansıtılmadı.
Yükleme ve indirme yapan süpermarket kamyonlarının İspark'tan alan satın almaları önerisinin İBB – İSPARK, Kuyulubağ Parkı için güvenlik desteği sağlaması önerisinin İlçe Emniyet Müdürlüğü, uzun zamandır cepheleri sac levhalarla kapatılmış binaların görüntü kirliliğinin giderilmesi ve mimari güzelliklerinin ortaya çıkarılması önerilerininse 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu görev ve yetki alanında olduğu aktarıldı.
Sokaklarda yeraltı konteyner sisteminin getirilmesi talebi teknik sebeplerle gerçekleştirilemedi. Şişli’de fiziki koşulların getirdiği olumsuzlukların bulunduğu, başta altyapı zorlukları, yolların dar olması ve yeraltı konteynırlarını boşaltmak için kullanılan araçların büyük olmasının buna engel teşkil ettiği açıklandı. Ayrıca yeraltı çöp konteynırlarında biriken suların sinek ve larva oluşumu için zemin hazırladığı ve çevre sağlığını olumsuz etkilediği, yeraltı çöp konteynırlarında zaman zaman metan gazı biriktiği ve bunun çalışan iş güvenliği için büyük risk teşkil ettiği açıklandı.
Taksim Spor Kulübü halı sahasının altına ve üzerine otopark yapılması önerisi ise alanın mülkiyetinin Hazine’ye ait olması ve planlarda ortaöğretim alanı olarak görülmesi nedeniyle hayata geçirilemedi.
İstanbul ve çevre illere kültür gezileri düzenlenmesi önerisine, Şişli çapında düzenlenen gezilerle yanıt verildi. Şişli çapında Çanakkale Gezisi, şehir içi cami ve müze turu ile Anneler Günü’ne özel Balat Gezisi yapıldı.
İlk, orta ve lise öğrencileri için etüt merkezleri kurulması talebi Şişli Belediyesi özkaynaklarıyla karşılandı. Şişli Dijital Sınıf hizmeti ücretsiz binlerce ders videosu ve deneme sınavıyla çevrimiçi olarak ders çalışma imkânı veriyor. Şişli genelinde 940 öğrenci bu hizmet aracılığıyla eğitim aldı.
Engelli öğrencilere fizik tedavi ve dil terapisi sağlanması da öneriler arasındaydı. Dil terapisti istihdam edilmek üzere görüşmeler yapıldığı kaydedildi.
Eğitim koçluğu hizmeti verecek birimlerin kurulmasıyla ilgili önerinin de Şişli Belediyesi özkaynaklarıyla sunulan Şişli Dijital Sınıf hizmetiyle yanıtlandığı belirtildi.
Pangaltı ve Mecidiyeköy'de, sokak hayvanları için iki adet Acil Müdahale ve Aktarma Ek Hizmet Birimi istenmişti. Veterinerlik Ek Hizmet Binası’nın kurulduğu ve talebin özkaynaklarla Şişli çapında gerçekleştiği aktarıldı.