Cumhuriyet Mahallesi Önerisiyle Pazar Yerlerine Ulaşım Artık Daha Kolay

Benim BÜTÇEM kapsamında Cumhuriyet Mahallesi sakinleri önerdi; semt pazarlarına ring seferleri düzenlenmeye başlandı. Artık Komşu Kart sahibi bütün Şişlililer Mecidiyeköy Semt Pazarı, Lala Şahin Semt Pazarı ve Beşiktaş Semt Pazarı ring seferlerinden ücretsiz olarak faydalanıyor.

Katılımcı bütçe Benim BÜTÇEM’in 2022 çalışmalarının sürekli izlenmesi ve takibiyle, vatandaşların bilgilendirilmesi süreçleri devam ediyor. 2022 katılımcı bütçesi 4.036.500 TL olan Cumhuriyet Mahallesi’nde, yılın ilk 9 ayında yapılan çalışmaların katılımcı bütçeye maliyeti 890 bin 697 TL oldu. Çalışmaların bir kısmı belediyenin özkaynaklarıyla hayata geçirilirken, kimi öneriler ise yetki ve görev alanları dağılımı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iştirak kurumaları tarafından gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yeşil alanların rehabilite edilmesini ve çoğaltılmasını, gerektiğinde bu alanların deprem alanı olarak belirlenmesini önermişti. Öğer Residence önünde 480 metrekare ve Bomonti Life Residence önünde 350 metrekare olmak üzere mahalleye toplam 830 metrekarelik park ve yeşil alanlar kazandırıldı. Çocuk oyun alanı, elektrikli sulama sistemleri, evcil hayvan alanı, peyzaj çalışmaları dinlenme alanları oluşturuldu. Bu çalışmanın katılımcı bütçe maliyeti 650 bin TL oldu.

Aynı talebin gerçekleşmesine yönelik Divan Residence önünde bulunan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alanın projesinin hazırlandığı açıklandı. Proje tamamlandığında deprem toplanma alanı, çocuk parkı, yürüyüş yolu, dinlenme alanı, evcil hayvan alanı ve benzeri çalışmaların yapılacağı bilgisi verildi.

Mahalleye ilave çöp konteynerleri, çöp kutuları ve geri dönüşüm konteynerleri konulması da talepler arasındaydı. Belediye özkaynaklarıyla program dâhilinde gerekli çalışmaların rutin olarak yürütüldüğü belirtildi. Kaldırım yenileme ve asfaltlama çalışmaları yapılmasına dair taleplerin de yine belediye özkaynaklarıyla program dâhilinde rutin olarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, İncirli Dede Deresi'nin çevre düzenlemesinin yapılmasını önermişti. Derenin ıslahı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler A.Ş. (BİMTAŞ) tarafından hazırlanan ortak proje, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) gönderildi. Proje İSKİ tarafından gerçekleştirilecek.

Sokak ve balkonların gerçek veya yapay çiçekler ve bitkilerle süslenmesine yönelik talebinse değerlendirme sürecinde olduğu belirtildi. Talepler arasında bir mahalle evi yapılması da bulunuyordu. Mahalle sakinleri, Merkez Mahallesi Sıracevizler Caddesi’nde bulunan Mahalle Evi’nden yararlanabiliyor.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, özellikle yaşlıların semt pazarlarına gidip gelmekte büyük zorluklar yaşadığını belirterek haftanın belli günlerinde Şişli ve Beşiktaş’ta açılan semt pazarlarına ring seferleri düzenlenmesini istemişti. Gelen bu talepler üzerine semt pazarlarına ücretsiz ring seferleri düzenlenmeye başlandı. Komşu Kart sahibi tüm Şişlililer Mecidiyeköy Semt Pazarı, Lala Şahin Semt Pazarı ve Beşiktaş Semt Pazarı ring seferlerinden ücretsiz olarak faydalanıyor. Ring seferlerinin güzergâhları ile kalkış saatlerini linkteki tabloda bulabilirsiniz. ( https://benimbutcem.sisli.bel.tr/tr/Haber-Detay/Pazar-yerlerine-ucretsiz-ring-seferleri-basladi/26 )

Sıracevizler ile Silahşör caddeleri kesişiminde sinyalizasyon çalışması yapılmasına yönelik talep ise İBB görev alanında olduğundan, diğer kurumlarla yapılacak çalışmalar arasına alındı.

Mahalle sakinleri Feriköy semt pazarı yerinin uygun zamanlarda kültürel etkinlikler yapılabilecek şekilde düzenlenmesini önermişti. Bu öneriye yönelik planlamanın 2023 yılında yapılacağı belirtildi.

Cumhuriyet Mahallesi’ne otopark sağlanmasına yönelik talep ise Şişli genelinde ele alındı. 19 Mayıs ve Meşrutiyet mahallelerinin kesişimine yapılacak sosyal donatı alanında otopark olacağı, Halide Edip Adıvar Camii altına da otopark yapılmasının planlandığı bilgisi verildi.