Mahmut Şevket Paşa Mahalle Toplantısı, 22 Ağustos 2022, pazartesi günü Mahmut Şevket Paşa Spor Sahası’nda yapıldı.
Müzik dinletisinin ardından mahalle muhtarı katılımcıları selamladı. Söz alan Şişli Kent Konseyi Başkanı Şükran Eroğlu, şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanımız cesur ve demokratik bir karar aldı, ‘Gelin Belediye’yi birlikte yönetelim’ dedi. Demokratik ve katılımcı bir şekilde aşağıdan örgütlenerek, hep birlikte Şişli Belediyesi’ni yönetmek ve aynı zamanda denetlemek üzerine kurulu bir çalışma Benim BÜTÇEM. Bundan sonrasında hep birlikte daha iyi, daha güzel, daha yaşanabilir bir Şişli için el ele verelim, hep birlikte, belediyemizle birlikte, belediyeyi yönetelim, diyorum.”
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise, “Sevgili komşularım ve sevgili çocuklar, sizin geleceğiniz için katılımcı bütçeyi sizlere sorarak yapmak istiyoruz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Mahmut Şevket Paşa, Şişli’nin en kadim mahallelerinden biri. Mahallemizde katılımcı bütçe Benim BÜTÇEM kapsamında neler yaptık, neler yapacağız bunları anlatmak ve konuşmak üzere bugün buradayız. Ama biz sizlerin daha çok konuşmasını istiyoruz. Çünkü mahallede yaşanan sorunları belediye bürokratları olarak tek başımıza çözme şansımız yok, ancak sizle birlikte bunların tümünü çözme şansına sahibiz. Herkes özgürce düşüncelerini ve eleştirilerini bizimle paylaşırsa çok mutlu olacağız. Önemli olan bu çalışmaya katılmanız.”
Keskin’in konuşmasının ardından mahalleliler söz alarak istek, beklenti ve şikâyetlerini dile getirdiler.
Zeliha Okur, İSKİ’nin altyapı çalışmasıyla birlikte kablolu televizyon hatlarının da yer altına alınmasını, yaşana böcek sorununa karşı da ilaçlama yapılmasını talep etti.
Yaşar Işık, mahalledeki Bilim Evi’nde üniversiteye hazırlanan öğrenciler için bir bilgisayar laboratuvarı kurulmasını istedi.
Yücel Bey, “Ne yazık ki arkadaşlarımız kendi mahallelerimizin sorunlarını bilmiyor, önce buradan başlayalım. Önce kendi mahallemizi tanıyalım. Burada ne yaptıysak kendimiz yaptık, kendi küçük çıkarlarımızla bugüne geldik” diyerek, mahallenin 1950’li yıllarda gecekondular yapılarak kurulduğunu, bugün mahallenin en temel sorunu olan ruhsatsız ve plansız bir yapılaşmanın geçmişe dayandığını, artık bu tür sorunların yaşanmaması için herkesin mahallesi için sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
Toplantıda çocuklar da söz aldı. Yanındaki iki arkadaşıyla birlikte söz alan Ömer Faruk Güner, “Biz arkadaşlarla üçümüz aramızda bir karar aldık, okullar kapanınca kütüphaneler de kapanıyor, biz kütüphane istiyoruz” dedi. Çocuklardan, Mahmut Şevket Paşa Spor Sahası’nın çocuklara açılması talebi de geldi. İdil Köksal, spor kulübünün çocuklara ne zaman açılacağını bilmek istediğini söyledi ve “Burada çok fazla yürüyüş ve spor alanı olmadığı için Mahmut Şevket Paşa Spor Sahası’nın çocuklara açılması çok önemli” dedi. Çocuklar ayrıca mahalleye çocuk parkı ve müzik okulu istedi.