Benim BÜTÇEM Gönüllülerini Arıyor

Katılımcı demokrasinin en somut adımlarından biri olan ve Şişli’de geçen yıldan beri uygulanan Katılımcı Bütçe-Benim BÜTÇEM’in 2023 çalışmaları başladı.

Bu yılki çalışmalar kapsamında Halil Rıfat Paşa, Halide Edip Adıvar, İzzetpaşa, Kuştepe, Mecidiyeköy ve Gülbahar mahallerinde belirlenen noktalara Benim BÜTÇEM stantları kurularak, Mahalle Bütçe Komitesi için gönüllü broşürleri dağıtıldı. Şişlililer katılımcı bütçe bilgi aldı, mahalle temelli çalışmalara katılmak isteyenlerse gönüllü adaylık formlarını doldurarak, başvurularını yaptılar.

Şişli Belediyesi Komşu Masa gezici ekip tarafından da Şişli’deki taksi durakları ve kahvehanelere afişler asıldı. Şişli’nin 25 mahallesinde esnafa bilgilendirici broşürler dağıtılmaya başlandı.

Geçen yıl Şişli’nin 25 mahallesinde seçimle oluşan Mahalle Bütçe Komiteleri her mahalledeki ihtiyaç ve öncelikleri belirledi. Talepler, Mahalle Bütçe Komiteleri sözcülerinden oluşan Şişli Bütçe Konseyi tarafından son hale getirildi. Şişli’nin ilk katılımcı bütçesi, Ekim ayında Şişli Belediye Meclisi’nce kabul edildi.

Şişli Belediyesi’nin 800 milyon tutarındaki 2022 bütçesinin yüzde 14’üne denk gelen 113 milyon TL’lik kısmı doğrudan komşularımız tarafından belirlendi. Bu rakam, ücret ve zorunlu giderler dışındaki 219 milyon TL’lik yatırım ve faaliyet bütçesinin yüzde 52’sine denk geliyor.

Bu yıl da Şişli Belediyesi 2023 bütçesinin faaliyet giderlerinin belirli bir yüzdesinin nasıl, nereye, ne kadar harcanabileceğine yine mahallelerde karar verilecek.